bouwstenen-sociale-innovatie

Bouwstenen voor sociale innovatie

Lisette Weersink

Sociale innovatie vraagt om transformatie. Innovatie draagt namelijk in zich dat er altijd vooruitgang mogelijk is. Het gaat dan ook niet om wat innovatie is, maar vooral om het proces. Het proces van in beweging zijn en blijven. Het “hoe”.

Maar wat betekent dat concreet voor de bouwstenen die je nodig hebt om mensen in beweging te krijgen en te houden? En wat is het verschil tussen traditionele organisaties en organisaties die met sociale innovatie bezig zijn?

Hieronder definiëren we een aantal begrippen en zetten we de verschillen met meer traditionele organisaties op een rijtje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sociale innovatie vraagt dus om andere elementen en betekent voor veel organisaties en mensen om uit hun comfortzone te stappen. Wil je Sociale Innovatie stimuleren, dan is het belangrijk om kaders los te laten en de energie te pakken die zich voordoet. De focus is op samen kansen pakken. Niet afwachten, maar samen gaan doen, uitproberen, ervan leren om daarna weer naar een next level te kunnen bewegen.
Dat vraagt om ondernemerschap, samenwerking, reflectie & lerend vermogen, risico’s durven nemen, kwetsbaar & kritisch durven én mogen zijn, nieuwsgierigheid en openstaan voor andere ideeën, creativiteit, wendbaarheid en verantwoordelijkheid nemen.

Een sterk gedragen doelstelling/focus is daarbij een voorwaarde: Wat is de stip op de horizon/waar willen we uiteindelijk naar toe bewegen? Ook coachend/faciliterend leiderschap is hierbij een belangrijke factor. Om het proces van sociale innovatie verder te ondersteunen en te empoweren zijn er inmiddels ook een heel aantal nieuwe (digitale) tools & methoden beschikbaar rondom samenwerking, communicatie en leren. Tools & methoden waardoor mensen en kennis sneller en makkelijker bij elkaar worden gebracht.

Als je al deze bouwstenen benut, ben je bezig met het ‘hoe’ en met het stimuleren van sociale innovatie. Bezig om met elkaar verder te komen en te ontwikkelen. En om constant mee te kunnen bewegen op de vraag vanuit de markt. Want innovatie impliceert dus dat er altijd vooruitgang mogelijk is. Het gaat dan ook niet om ‘wat’ innovatie is, maar om het proces van in beweging zijn en blijven. Het “hoe”.

SPRING TODAY organiseerde op 23 mei Het Sociale Innovatie Event ‘Sociale Innovatie als Winnende Strategie’. Een enorm geslaagd event in de vorm van een Social Innovation Lab.

Wil jij ook aan de slag met een vraagstuk op het gebied van sociale innovatie? Wij bieden Social Innovation Labs speciaal op maat gemaakt voor jouw organisatie. Een Lab waarin wij jouw vraagstuk benaderen aan de hand van innovatieve tools en werkvormen. Je gaat in de huid kruipen van stakeholders, je gaat creatief zijn, samenwerken, pitchen, frustratie ervaren en bovenal veel lol en inspiratie hebben. Dit vraagt lef, positiviteit en de bereidheid om te experimenteren. Dat is sociale innovatie!

Vraag nu een Social Innovation Lab aan voor jouw organisatie! Klik hier voor meer informatie.

Over Lisette Weersink

Lisette is een gedreven en enthousiaste professional op het gebied van Verandermanagement, HR(D) en Het Nieuwe Werken met uitgebreide ervaring in de consultancy. Ze is de founder van SPRING TODAY.
Klik hier om nader kennis te maken met Lisette.

Over SPRING TODAY:

SPRING TODAY is een advies, interim & recruitment netwerk-organisatie die voorop loopt in de ontwikkelingen op het gebied van HR & Change Management vraagstukken. Vernieuwend en verfrissend in aanpak!

Met ons adviesnetwerk van professionele en gepassioneerde experts richten we ons op de innovatieve vraagstukken binnen HR(D) & Change management en helpen we organisaties aan te sluiten op nieuwe vormen van (samen) werken, nieuwe vormen van ontwikkelen/leren, communiceren, organiseren en leiderschap.

Met Interim & Recruitment helpen we organisaties bij het vinden van de juiste experts voor HR & Change Management rollen op tijdelijke en vaste basis. Wij hebben met ons SPRING TODAY netwerk het grootste gedeelte van dit speelveld in zicht.

Wil je vernieuwen en ben je geïnteresseerd in innovatieve oplossingen binnen HR(D) en Change? Graag inspireren we je met tips, waardevolle artikelen en nieuws over onze events. Schrijf je hier in en ontvang het eerste hoofdstuk van “Leidinggeven in De Nieuwe Werkelijkheid” gratis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *