sociale innovatie event spring today

Het Sociale Innovatie Event – blog

Jessica Stoel

Iedere blog behandel ik een ander onderwerp en probeer ik inzicht te geven over hetgeen wat ik in de collegebanken leer. Hopelijk geeft dit stof tot nadenken, en kan jij, de professional, mij wat inzicht geven in hoeverre dit toegepast wordt in de praktijk. Deze keer vertel ik waarom Utrecht de place to be was op 23 mei 2017.

Voor dit blog maak ik een keer een uitstapje van de theoretische kant naar de praktische kant. Er zijn al een aantal eerdere blogs geschreven over wat sociale innovatie nou precies is, maar hoe ziet dat er nou uit in de praktijk?

Op 23 mei jl. vond Het Sociale Innovatie Event plaats, georganiseerd door SPRING TODAY. Ongeveer 60 (HR) professionals waren aanwezig voor een middag vol brainstormsessies, pitches, netwerkgelegenheden en creatieve werkvormen bij The Social Impact Factory in Utrecht, de event locatie. De dag stond geheel in het teken van sociale innovatie; deelnemers zouden de kracht van sociale innovatie gaan ervaren in de vorm van één groot opgezette Social Innovation Lab.

Het resultaat? Een geweldige middag vol creativiteit, inspiratie en positieve energie voor iedereen. En uiteraard prachtige uitkomsten voor deelnemende organisaties en hun challenges.

Het event trapte af met een korte introductie over wat sociale innovatie nou precies inhoudt. Vanaf het begin werd interactie met de zaal aangemoedigd o.a. door een app, die plenair zichtbaar was, waarop iedereen input kon leveren. Het werd de deelnemers snel duidelijk: dit zou geen passieve middag van luisteren en aanhoren worden. Participatie en input van ieders ideeën en expertise waren gewenst!

Vervolgens presenteerden twee bedrijven hun challenges die gingen over de transformatie van een traditionele organisatie naar een organisatie van deze tijd. De één ging over de arbeidsrelatie van de toekomst en de ander over het vormgeven van nieuw leiderschap. De deelnemers splitsten zich en sloten zich aan bij een creatieve werkvorm van één van de challenges.

In totaal waren er 8 verschillende creatieve werkvormen, die werden geleid door de facilitators van SPRING TODAY. Hier kregen de deelnemers de kans om helemaal in de betreffende challenge te duiken en werden ze gefaciliteerd om out of the box ideeën en oplossingen met elkaar te bedenken. Waar de middag begon met lege flipovers, stond ruim 2 uur later de ruimte vol met inspirerende en innovatieve ideeën. Elke werkvorm benaderde het idee vanuit verschillende stakeholders, waardoor er inspirerende oplossingen met verschillende perspectieven geboden werden. De ideeën en oplossingen werden vervolgens gepitched aan een echte jury, namelijk de vertegenwoordigers van de twee bedrijven. De twee winnende teams kregen elk een prijs van het bedrijf. Vervolgens werd er nog een plenaire wrap up van de dag gehouden, o.a. aan de hand van een geweldige en humoristische visuele impressie. Daarna was het tijd voor netwerken met een welverdiend drankje en hapje! Kortom, een super interessant en inspirerend evenement.

Wat hebben wij allemaal meegemaakt op 23 mei? Sociale innovatie, creativiteit, eerlijkheid, discussies, brainstorms, pitches, een lerende omgeving, energie, maar vooral een hele grote glimlach en bruisende energie bij iedereen die weer huiswaarts ging.

Heb jij deze inspirerende middag gemist? Niet getreurd! SPRING TODAY heeft een breed aanbod rondom Sociale Innovatie. Het Sociale Innovatie Event was slechts een aftrap van de Social Innovation Labs en Colleges die SPRING TODAY organiseert voor iedereen die interesse heeft in het onderwerp en voor organisaties die met sociale innovatie aan de slag willen!

Binnen een Social Innovation Lab ga je in je eigen organisatie en met je eigen stakeholders aan de slag met jouw challenge. De experts van SPRING TODAY helpen en begeleiden jou hierbij om in creatieve werkvormen tot nieuwe inzichten en oplossingen te komen. Wil jij meer informatie over een Social Innovation Lab binnen jouw organisatie? Klik hier voor meer informatie.

Wil jij alles leren over Sociale Innovatie, praktijkcases en methodieken? SPRING TODAY organiseert summer, autumn, winter en spring colleges met elke keer een inspirerend onderwerp rondom sociale innovatie. Het Summer College staat gepland op 14 september a.s. en staat in het teken van ‘Gelukkig Organisaties’.
Klik hier voor meer informatie en let op… we hebben een mooi introductie aanbod speciaal voor jou!

PS: Hebben jullie de aflevering van Doe Maar Duurzaam! op zondag 25 juni 2017 bij RTL Z gezien? SPRING TODAY kwam in deze uitzending met een item over sociale innovatie waarin ook beelden te zien waren van het event. Je kunt het item hier terug kijken.

Meer weten?

Wil je met Jessica van gedachten wisselen over dit artikel of onderwerp? Laat dan een reactie achter op de blog. Of neem contact met ons op via info@springtoday.nl.

Over Jessica Stoel

Jessica Stoel is een HR professional in opleiding en werkt bij SPRING TODAY als online content medewerker. In haar blog-reeks focust ze op in hoeverre de HR challenges en onderwerpen in het klaslokaal overeenkomen met de challenges en onderwerpen in de praktijk. In hoeverre helpt een theoretisch framework haar straks bij het oplossen van HR vraagstukken? En hoe groot is het gat nou echt tussen de praktijk en het klaslokaal? Klik hier om nader kennis te maken met Jessica.

Over SPRING TODAY:

SPRING TODAY is een advies, interim & recruitment netwerk-organisatie die voorop loopt in de ontwikkelingen op het gebied van HR & Change Management vraagstukken. Vernieuwend en verfrissend in aanpak!
Met ons adviesnetwerk van professionele en gepassioneerde experts richten we ons op de innovatieve vraagstukken binnen HR(D) & Change management en helpen we organisaties aan te sluiten op nieuwe vormen van (samen) werken, nieuwe vormen van ontwikkelen/leren, communiceren, organiseren en leiderschap.

Met Interim & Recruitment helpen we organisaties bij het vinden van de juiste experts voor HR & Change Management rollen op tijdelijke en vaste basis. Wij hebben met ons SPRING TODAY netwerk het grootste gedeelte van dit speelveld in zicht.
Wil je vernieuwen en ben je geïnteresseerd in innovatieve oplossingen binnen HR(D) en Change? Graag inspireren we je met tips, waardevolle artikelen en nieuws over onze events. Schrijf je hier in en ontvang het eerste hoofdstuk van “Leidinggeven in De Nieuwe Werkelijkheid” gratis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *