In checken maar !!!

Bart van de Ven

Stel je gaat naar een klassiek concert. Je zit in de zaal en het doek gaat open. Op het podium zitten een aantal orkestleden warm te spelen. Een paar leden zitten op hun mobiel nog wat appjes te versturen. Na een paar minuten komt er een violist binnen, wat blijkt – hij is zijn viool vergeten. De dirigent rent naar binnen, rommelt nog wat in zijn papieren en begint vervolgens snel. Na 10 minuten komt, net voor dat ze aan de beurt is, de paukenist naar binnen gerend, slaat 3x op de pauk en rent weer weg. Wat denk je – ‘waanzin’, precies. Toch in jouw leven, op het werk, in vergaderingen gaat het vaak zo. Denk maar eens terug aan de laatste vergadering op jouw werk. Was je er zelf echt bij met je hoofd en lijf, zat je echt in de meeting – of was je nog bezig met allerlei dingen die buiten de meeting speelde?

Kan het ook anders? Ja, natuurlijk. Wat enorm helpt is om je meetings te starten met een Check In.

Een Check In is een eenvoudig en krachtig hulpmiddel wat er voor zorgt dat je in het hier en nu bent. Hierdoor creëer je focus en impact. Daarnaast zorgt het voor onderlinge verbondenheid en een gevoel van veiligheid. Focus, impact, verbondenheid en veiligheid – dit draagt allemaal bij aan jouw geluk en aan dat van jouw collega’s.

Hoe werkt een Check In?

Een Check In kun je op verschillende manieren doen. Ik geef je 4 verschillende vormen waarmee je kunt gaan experimenteren. Wellicht vind je zelf nog wel een veel betere vorm. Houd echter wel het doel voor ogen; de switch maken naar het hier en nu.

En let op, een Check In is geen groepsgesprek of discussie. Er wordt niet gereageerd op hetgeen een ander zegt, enkel geluisterd.

Vier vormen

1. Houd gezamenlijk 1 minuut stilte voordat je aan de meeting begint. Waarbij iedereen zorgt dat hij of zij comfortabel zit en uiteraard de telefoon uit heeft staan.

2. Vragen die er op gericht zijn om volledig in en het hier en nu te komen.
Gebruik de volgende vragen om in te checken bij de start van een bijeenkomst.
a) Wat was je overheersende gemoedstoestand de afgelopen 24 uur ?
b) Wat is je huidige fysieke gesteldheid (feiten, geen uitleg – reden)
c) Level van Aanwezig zijn 0-100%
d) Level van Energiek voelen 0-100%
e) Level van Veiligheid/Vrijheid 0-100%
f) Wat wil je nog delen/ leidt je nog af in het volledig hier zijn?

Stel de vragen hardop aan elkaar in 2-tallen en wissel af. Vervolgens kun je plenair vragen of iemand nog iets wilt delen.

Deze vragen kun je overigens ook erg goed gebruiken om elke ochtend met jezelf een Check In te doen. Start de dag door volledig in het hier en nu te zijn ! Dat maakt gelukkig.

3. Vraag elke deelnemer iets te zeggen aan de hand van één of meerdere specifieke vragen. Je start zelf als eerste en gebruikt de ‘popcorn’ methode, dus geen rondje: deelnemers kunnen iets zeggen als ze er klaar voor zijn. Je luistert actief en neutraal. Als iedereen iets gezegd heeft kun je nog een samenvatting geven van de genoemde thema’s en gevoelens, of de agendapunten, afhankelijk van het doel waarvoor je samen bent.

Voorbeeldvragen:
• Met welke vraag ben je naar deze meeting gekomen ?
• Wat heeft jou vandaag het meest gelukkig gemaakt ?
• Wat is jouw wens voor deze meeting ?

4. Hang een bord op met 3 smileys (lach, neutraal, bedroefd) en vraag iedereen aan te geven wat zijn of haar gemoedstoestand is.

Hoe kun je dit gaan toepassen in jouw team

Reflecteer met elkaar hoe jullie meetings meestal gaan. Hoe start jullie meeting ? Wat zijn gedachtes die spelen wanneer een meeting start ? Zit iedereen meteen in de flow van de meeting of duurt dat even ? Is er een gevoel van verbondenheid ? Heeft de meeting de beoogde impact ? Lukt het om de focus te leggen op het doel van de meeting?

Kortom, gaat dit meer op de manier zoals in de inleiding over het orkest is beschreven. Of zijn jullie al een vloeiend geheel. Benoem zo feitelijk mogelijk hoe het nu gaat, zonder te denken in termen van goed of fout. Het is wat het is.

Bespreek vervolgens het doel van een Check In en hoe dit kan bijdragen aan de verbondenheid en de impact. Experimenteer met de 4 vormen en vind uit wat het beste voor jullie werkt.

Onder de streep

– Een Check In is een eenvoudig en krachtig hulpmiddel wat er voor zorgt dat je in het hier en nu bent. Hierdoor creëer je focus, impact en verbondenheid.
– Er zijn verschillende manieren om een Check In te doen. Experimenteer en ontdek wat het beste werkt voor jullie.

SPRING TODAY organiseerde op 23 mei Het Sociale Innovatie Event ‘Sociale Innovatie als Winnende Strategie’. Een enorm geslaagd event in de vorm van een Social Innovation Lab.

Wil jij ook aan de slag met een vraagstuk op het gebied van sociale innovatie? Wij bieden Social Innovation Labs speciaal op maat gemaakt voor jouw organisatie. Een Lab waarin wij jouw vraagstuk benaderen aan de hand van innovatieve tools en werkvormen. Je gaat in de huid kruipen van stakeholders, je gaat creatief zijn, samenwerken, pitchen, frustratie ervaren en bovenal veel lol en inspiratie hebben. Dit vraagt lef, positiviteit en de bereidheid om te experimenteren. Dat is sociale innovatie!

Vraag nu een Social Innovation Lab aan voor jouw organisatie! Klik hier voor meer informatie.

Meer weten?

Wil je met Bart van gedachten wisselen over dit artikel of onderwerp? Laat dan een reactie achter op de blog. Of neem contact met ons op via info@springtoday.nl.

Over Bart van de Ven

Bart heeft in diverse rollen en met verschillende methodieken de praktische ervaring opgedaan om organisaties, teams en individuen te ondersteunen in het realiseren van verandering met duurzaam resultaat. Zijn expertise is:

– Verandermanagement: ontwerpen en faciliteren van veranderprogramma’s en interventies die impact hebben op individueel-, team en organisatie niveau.
– Leiderschapsontwikkeling: coachen van individuen en teams op gedrag en leiderschap met het doel om high performing te worden.
– Proces en operational excellence: verbeteren van processen en performance met significante en meetbare impact door het gebruik van Lean Six Sigma.
– Programma management: vanuit een systemisch perspectief de verander initiatieven afstemmen en coördineren zodat ze bijdragen aan de doelen van de organisatie.
– Gelukkige organisaties: inzicht geven in de bouwstenen van geluk, faciliteren en stimuleren van positief gedrag.

Zijn drijfveer is het creëren van de ‘gouden momenten’. Die momenten dat individuen – teams – organisaties (en hijzelf) beseffen dat het ook anders kan. Het moment dat er beseft wordt dat alle weerstand, ongeluk en woede kan worden omgezet in iets nieuws, in geluk, in nieuwe doelen. Het moment dat er eigenaarschap en commitment is. Bart doet alles wat hij in zijn macht heeft om er voor te zorgen dat deze gouden momenten kunnen ontstaan. Klik hier om nader kennis te maken met Bart.

Over SPRING TODAY

SPRING TODAY is een advies, interim & recruitment netwerk-organisatie die voorop loopt in de ontwikkelingen op het gebied van HR & Change Management vraagstukken. Vernieuwend en verfrissend in aanpak!

Met ons adviesnetwerk van professionele en gepassioneerde experts richten we ons op de innovatieve vraagstukken binnen HR(D) & Change management en helpen we organisaties aan te sluiten op nieuwe vormen van (samen) werken, nieuwe vormen van ontwikkelen/leren, communiceren, organiseren en leiderschap.

Met Interim & Recruitment helpen we organisaties bij het vinden van de juiste experts voor HR & Change Management rollen op tijdelijke en vaste basis. Wij hebben met ons SPRING TODAY netwerk het grootste gedeelte van dit speelveld in zicht.
Wil je vernieuwen en ben je geïnteresseerd in innovatieve oplossingen binnen HR(D) en Change? Graag inspireren we je met tips, waardevolle artikelen en nieuws over onze events. Schrijf je hier in en ontvang het eerste hoofdstuk van “Leidinggeven in De Nieuwe Werkelijkheid” gratis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *