blog-patricia-herwin

Veranderen voor gevorderden

Patricia Herwin

Laatst stond ik voor de spiegel, zag ik toch zomaar een grijze haar. Ik heb direct de kapper gebeld en lag nog diezelfde middag met mijn hoofd in een pot verf. Het gaat allemaal vanzelf. Niet het verven, maar het ouder worden. Ik verander langzaam. En al gaat het niet zo snel en probeer het ik nog een beetje tegen te houden, de verandering zet toch door.

Veranderingen kun je niet tegenhouden, ook al doe je nog zo je best. Sterker nog, soms werkt dat tegenhouden averechts. Denk aan Madonna, Vanessa en Donnatella Versace. Alledrie (bijna) 60+ en vechtend tegen de veranderingen van het ouder worden door krampachtig vast te houden aan de eigenschappen die bij een 20 of 30-jarige horen. Dat ziet er raar uit, je voelt meteen dat het niet klopt.

Ik heb er mijn vak van gemaakt; organisaties helpen bij veranderingen. Daar heb ik uiteraard voor doorgeleerd en inmiddels heb ik meer dan 20 jaar ervaring. Ik ken dus heel wat verandertrajecten en -methodes. Soms moet er doorgezet worden, soms niet en soms is het beter het tempo te vertragen. En altijd is er de ambities van de top, die het verbetertraject graag snel afgerond zien.
Er is ook altijd een groepje dat vooruit loopt en een groepje dat er nog niet klaar voor is. En .. uiteindelijk komt die verandering er toch wel.
De kunst is dan ook niet om de verandering te versnellen of tegen te houden, maar om ‘m precies in het juiste tempo te houden. Zodat het wél klopt.

Ik schat in dat ik die veranderingen in m’n lijf ook niet tegenhoud. Dus ga ik zo even langs de drogist, een potje anti-rimpelcrème kopen. Ik weet het: het kost veel geld en helpt geen bal. Maar hé, ik ben ook maar een mens!

Meer weten?

Wil je met Patricia van gedachten wisselen over dit artikel of onderwerp? Neem dan contact met haar op via info@springtoday.nl.

Over Patricia Herwin

Patricia helpt organisaties om de echte vraag scherp te krijgen. Voorbeelden hiervan zijn:
Hoe worden onze HR adviseurs HR businesspartners?
Hoe komt de HR afdeling uit de rol van Calimero of politieagent?
Hoe komt HR echt om tafel bij de beslissers?

Ze is pragmatisch, daadkrachtig en denkt in kansen en oplossingen. Ze heeft een passie voor het echte verhaal. Wat wil een (interne) opdrachtgever nu echt of wordt de HR vraag gesteld omdat dit van hem/haar verwacht wordt?
Klik hier om nader kennis te maken met Patricia.

Over SPRING TODAY:

SPRING TODAY is een advies, interim & recruitment netwerk-organisatie die voorop loopt in de ontwikkelingen op het gebied van HR & Change Management vraagstukken. Vernieuwend en verfrissend in aanpak!

Met ons adviesnetwerk van professionele en gepassioneerde experts richten we ons op de innovatieve vraagstukken binnen HR(D) & Change management en helpen we organisaties aan te sluiten op nieuwe vormen van (samen) werken, nieuwe vormen van ontwikkelen/leren, communiceren, organiseren en leiderschap.

Met Interim & Recruitment helpen we organisaties bij het vinden van de juiste experts voor HR & Change Management rollen op tijdelijke en vaste basis. Wij hebben met ons SPRING TODAY netwerk het grootste gedeelte van dit speelveld in zicht.

Wil je vernieuwen en ben je geïnteresseerd in innovatieve oplossingen binnen HR(D) en Change? Graag inspireren we je met tips, waardevolle artikelen en nieuws over onze events. Schrijf je hier in en ontvang het eerste hoofdstuk van “Leidinggeven in De Nieuwe Werkelijkheid” gratis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *